Як врятуватися від спеки: прості та перевірені часом лайфхаки

Читать на русском
Автор
1368
Поради страждаючим від спеки
Поради страждаючим від спеки. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Якщо кондиціювання повітря неможливе, спробуйте один із цих способів знизити температуру

Дні стають все спекотнішими. Незалежно від того, чи намагаєтесь ви заощадити гроші, чи залишилися без електрики й не можете скористатися кондиціонером, існують способи почуватися комфортно без використання цього приладу.

"Телеграф" дізнався способи створити прохолоду навіть у найспекотніший день.

Насамперед пийте достатньо рідини. Коли стає жарко і ми починаємо червоніти, першим та головним кроком до охолодження є вживання рідини. Якщо тіло страждає від спеки та потребує охолодження, воно не зможе зробити це без достатньої кількості вологи, оскільки тіло охолоджується шляхом потовиділення, зазначає CNN.

Прийміть душ або ванну. Це допоможе швидко охолонути. Підсилить відчуття прохолоди та свіжості м’ятне мило.

Якщо прийняти душ немає можливості, просто змочіть рушник чи будь-яку іншу тканину холодною водою та оберніть зап’ястя чи шию. Там знаходяться точки пульсу, де кровоносні судини розташовані близько до шкіри, тому відчуття прохолоди прийде дуже швидко.

Вимкніть комп’ютер та будь-яку іншу техніку, що не використовується, в будинку. Побутові прилади мають властивість сильно нагріватися під час роботи. Пропустіть цикл сушіння в посудомийній машині. Замість цього залиште дверцята відчиненими, щоб посуд висохнув. І відкладіть використання посудомийної машини до вечора, коли повітря стане прохолоднішим. Або просто помийте посуд по-старому: вручну.

Носіть вільний, тонкий та світлий одяг. Найкраще вибирати речі з натуральних тканин. Ці ж рекомендації стосуються вибору піжами.

Іноді можна зустріти пораду зберігати піжаму та постільну білизну в холодильнику. Але це не дуже гарна ідея. Відчуття прохолоди випарується вже за кілька хвилин. І тоді буде волога річ, яка запліснявіє на матраці.

Люди, які живуть у спекотному кліматі, наприклад, у Мексиці та Індії, добре знають, що вживання гострих страв допомагає охолонути. Перець чилі змушує швидше пітніти, стверджує Realsimple. Коли цей піт випарується, ви відчуєте прохолодне полегшення.

Поставте миску з кригою перед вентилятором. Так він справді охолодить та зволожить повітря у кімнаті. Або ж використовуйте спосіб охолодження з пустелі. Коли повітря з вікном буде сухе і прохолодніше, ніж повітря всередині, повісьте вологе простирадло у відкритому вікні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як економно користуватися кондиціонером. Якщо встановлювати правильну температуру та періодично чистити прилад, він не споживатиме зайву енергію.