Як не розоритися через використання кондиціонера в спеку: корисні рекомендації

Читать на русском
Автор
2628
За комфорт не доведеться дорого платити
За комфорт не доведеться дорого платити. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як правильно користуватися кондиціонером у спеку

Літо в розпалі й з кожним днем повітря прогрівається все більше. Кондиціонер є найефективнішим, але найдорожчим способом охолодити приміщення. Але якщо користуватися технікою з розумом, витрати електроенергії, а значить і рахунки за неї будуть не такими великими.

Ось кілька порад, як максимально підвищити ефективність кондиціонера та заощадити на витратах на електроенергію.

Встановіть правильну температуру. Для досягнення комфорту не потрібно охолоджувати повітря до 18-20 градусів. Фахівці сходяться на думці, що 24 ° C — оптимальна позначка, яка допоможе створити комфортну прохолоду.

Кондиціонер не повинен працювати цілодобово. Включайте прилад лише вдень, коли в кімнатах справді спекотно. Вранці та ввечері для прохолоди можна тримати відкритими вікна та двері, якщо йдеться про приватний будинок.

Охолоджуйте лише ті кімнати, в яких постійно перебуваєте. Закривайте двері в приміщення, щоб дорогоцінне холодне повітря не проникало в коридор та інші кімнати.

Захистіть кімнату від перегріву. Закривайте штори, опускайте жалюзі, наклейте на вікна термоплівку.

Чищення кондиціонера – обов’язкова процедура, яку не можна ігнорувати. Очищення або заміна фільтрів покращить ефективність приладу. Також важливо перевіряти кондиціонер на наявність витоків холодоагенту або інших проблем, які можуть погіршити його роботу.

Дотримуючись цих простих рекомендацій та підтримуючи кондиціонер у хорошому стані можна охолодити свій будинок і при цьому не розоритися на оплаті комунальних послуг.

Охолодитись у спеку і при цьому не витратити жодної копійки допоможе вода. Раніше "Телеграф" розповідав, як її краще використовувати для цього.