Кондиціонер тепер — це розкіш: чим і як його можна замінити, щоб зменшити платіжку за світло

Читать на русском
Автор
1080
Прохолоду можна створити і без дорогої техніки
Прохолоду можна створити і без дорогої техніки. Фото Колаж "Телеграфу"

Крім того, це допоможе енергозбереженню

Зі зростанням тарифів на електроенергію користування деякими побутовими приладами стало дорогим задоволенням. Наприклад, місяць користування кондиціонером коштуватиме приблизно 1900 гривень. Однак створити прохолоду у спеку можна і без нього.

"Телеграф" розповідає, як захиститись від спеки без кондиціонера. На це знадобиться значно менше витрат.

1. Насамперед потрібні штори або жалюзі. Вони допоможуть не впускати у приміщення сонячні промені. Закривати їх потрібно на той період, коли сонце світить у вікно.

2. Можна також заклеїти вікна сонцезахисною плівкою, яка затримує частину сонячних променів. В результаті в кімнаті буде достатньо світла, а температура не зростатиме.

3. Зволоження повітря допоможе знизити температуру на кілька градусів. Для цього досить частіше проводити вологе прибирання, також можна завісити вікна вологою тканиною. Можна періодично розпорошувати воду з пульверизатора.

4. Своєрідний "кондиціонер" можна зробити за допомогою льоду. Для цього потрібно заморозити пляшки з водою і розмістити їх або навпроти вентилятора, або на підвіконні навпроти відкритого вікна.

5. Включені освітлювальні та побутові прилади виділяють тепло. Найбільше їх у кухні — плита, мікрохвильова піч, духовка, холодильник. У спеку варто скористатися ними мінімально. Також важливо знати, що лампа розжарювання може нагріватися до +80 градусів, тому і з метою прохолоди та економії їх краще замінити на світлодіодні лампи. Вони майже не нагріваються.

Раніше "Телеграф" підрахував, скільки буде коштувати зварити борщ на електроплиті за новими тарифами. Сума досить велика.