Єгипетський метод охолодження: як остудитися під час спеки без вентилятора

Читать на русском
Автор
1936
В Давньому Єгипті знали, що таке спека
В Давньому Єгипті знали, що таке спека

Старі та перевірені методи можуть допомоги, коли немає інших варіантів

Літо у розпалі і у багатьох регіонах України стовпчик термометра повзе вгору. Боротися зі спекою без вентилятора та кондиціонера можна різним чином. Але є способи, ефективність яких перевірена історією. Подейкують, що такий метод використовували ще в стародавні часи.

Портал Evapolar розповідає про єгипетський спосіб вгамувати спеку. Для цього використовується вологе простирадло. Людина вкривається ним або замотується, щоб вода випаровувалась та охолоджувала тіло.

Не варто сильно намочувати простирадло, щоб уникнути переохолодження. Також застерігають від використання вентилятора при застосуванні єгипетського методу охолодження.

Інший, також давно відомий спосіб, використати мокрий рушник на точках пульсу: зап’ястях, щиколотках, згинах ліктів і колін. Приклавши щось холодне до точок пульсу, ви можете дуже швидко знизити температуру тіла та відчути прохолоду. Тільки не забудьте накрити шкіру рушником, щоб захистити її від переохолодження, якщо замість рушника використовуватимете лід.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зберегти продукти, якщо немає холодильника чи відключене світло. Можна заздалегідь потурбуватися та створити холодну комору або термос.