Як захистити свій iPhone від перегріву в спеку: запам’ятайте три правила

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 липня 2024, 22:37

Електроніка смартфона сильно страждає через перегрівання

На Україну насувається екстремальна спека, тож треба подбати про своє здоров’я, а також приділити належну увагу своїм гаджетам. Apple виділила три простих правила, які допоможуть запобігти перегріву та зберегти оптимальну працездатність iPhone в умовах літньої спеки.

У матеріалі The Sun розповіли, що потрібно робити, щоб захистити свій гаджет. Прислухайтеся до цих порад, тому що через перегрів електроніка смартфона може сильно постраждати.

Як захистити свій iPhone від перегріву

На iPhone може з’явитися сповіщення про перегрівання, коли температура пристрою досягає значних значень. Apple рекомендує використовувати iPhone в умовах, де температура навколишнього середовища знаходиться в діапазоні від 0° до 35° C (від 32° до 95° F).

Експерт Джеймс Браун розповів, що якщо ваш смартфон перегрівся, його бажано повністю вимкнути та покласти у прохолодне місце. На нього не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Чим швидше ви це зробите, тим краще для вашого мобільного телефону.

Якщо ви не можете повністю вимкнути смартфон і почекати, поки він охолоне, тоді зменште яскравість його дисплея. Цей фактор відіграє ключову роль у зменшенні навантаження на акумулятор та процесор пристрою. Висока яскравість екрана сприяє збільшенню тепловиділення iPhone, посилюючи його перегрів.

Крім цього, необхідно увімкнути режим енергоощадження. За його активації фонові програми закриваються, а це зменшує використання процесором ресурсів та енергії. Це дозволяє пристрою швидше охолонути та знизити ймовірність пошкоджень через перегрівання. Увімкнення режиму енергоощадження також допомагає збільшити час автономної роботи пристрою за умов високих температур.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як у жодному разі не можна заряджати телефон. Ці звички дуже погано впливають на батарею і буквально вбивають її день за днем.