Продовжити "життя" батареї свого ноутбука допоможуть лише п’ять дій

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 липня 2024, 23:42

Правильний догляд за ноутбуком вимагає небагато часу та уваги

З часом акумулятори ноутбуків неминуче зношуються, що скорочує їхній життєвий цикл. Однак існують певні заходи, які можна вжити, щоб продовжити термін служби акумулятора і забезпечити тривалий час роботи пристрою.

У матеріалі Firefold розповіли про п’ять дій, які можна зробити, щоб покращити роботу свого пристрою та зберегти його батарею. До них слід обов’язково прислухатися.

Як збільшити термін служби батареї ноутбука

Слідкуйте за зарядкою

Перше і найважливіше правило, яке слід пам’ятати, щоб збільшити термін служби акумулятора ноутбука — не допускати його повного розряду до нуля. Ще одне питання, яке часто ставлять користувачі, чи варто заряджати ноутбук до 100 відсотків? Ні! Повна зарядка може бути шкідлива, як і повний розряд. Підтримуйте заряд акумулятора в діапазоні від 20% до 80%.

Уникайте екстремальних температур

При високих температурах батарея може перегріватись, що прискорює її деградацію та знижує загальну продуктивність ноутбука. Холодні умови можуть уповільнити хімічні реакції в батареї, що призводить до зниження її місткості та часу автономної роботи. Таким чином, використання ноутбука в температурних межах від 10 º до 35 º C допомагає підтримувати його працездатність та продовжує термін служби акумулятора.

Зменште яскравість екрана

Яскравість екрана ноутбука часто є основним джерелом зайвої витрати заряду акумулятора на вашому пристрої. Крім того, ви можете розглянути можливість зміни налаштувань дисплея таким чином, щоб екран вимикався, коли ви не використовуєте ноутбук.

Встановіть останню версію операційної системи

Оновлення операційної системи приносить не тільки нові функції на ваш ноутбук, але покращує його продуктивність. Це допомагає програмам працювати більш ефективно, що, в свою чергу, сприяє економії заряду батареї. Щобільше, у новій версії можуть бути введені більш сучасні режими енергоощадження.

Закрийте програми, які "з’їдають" заряд

Можливо, ви про це не знали, але на вашому комп’ютері є кілька програм, які швидко розряджають батарею, навіть коли ви їх не використовуєте. Ці програми продовжують працювати у фоновому режимі, не привертаючи вашої уваги.

"Телеграф" писав раніше, що робити, якщо ноутбук почав гудіти й перегріватися. Користувачам підказали варіанти, як самостійно розв'язувати проблему.