Якщо ноутбук гуде та перегрівається: ці кроки допоможуть швидко вирішити проблему

Читать на русском
Автор
859
Як уникнути перегрівання ноутбука
Як уникнути перегрівання ноутбука. Фото Freepik

Не варто залишати це без уваги

Часте використання ноутбука може призвести до перегріву і появи дивних звуків. Існує кілька причин, через які таке може статися. Але не поспішайте викликати майстра — багато з цих проблем можна спробувати вирішити самостійно.

У матеріалі "24 канали" розповіли користувачам, як діяти, щоб ноутбук став працювати краще. Скористайтеся цими рекомендаціями

Чому ноутбук перегрівається і що з цим робити

Безперервна робота

Якщо ваш ноутбук працює без перерви понад 8 годин і при цьому виконує складні завдання, це призведе до його перегріву. Річ у тому, що вентилятор починає працювати посилено, а це створює додатковий шум. Щоб цього не допускати, робіть паузи в іграх або роботі, щоб пристрій міг охолонути.

Пил

Причина може бути в пилюці. Якщо її накопичилося дуже багато, тоді вона перешкоджатиме нормальній роботі пристрою, зокрема вентилятора. У такому разі потрібно розібрати ноутбук і почистити його. Але якщо ви цього робити не вмієте, краще звернутися до фахівця, щоб не зашкодити компонентам.

Нерівна поверхня

Якщо під час роботи ви почали відчувати вібрацію, то ваш ноутбук стоїть нерівно. Системний блок починає сигналізувати. Потрібно вчасно відреагувати та поставити пристрій на підставку.

Раніше ми писали, як захистити комп’ютер, якщо відключили світло. Варто мати під рукою корисні пристрої.