Телефон міняти не доведеться: корисні звички для довгої служби батареї

Читать на русском
Автор
1007
Постійне використання смартфона йому не на користь
Постійне використання смартфона йому не на користь. Фото Freepik

Три способи зекономити енергію прямо зараз та п'ять кроків до тривалого життя акумулятора

Погано тримаюча батарея, яка швидко зношується – одна з найпоширеніших проблем, з якою сьогодні стикаються користувачі гаджетів. Проблеми з батареєю виникають не тільки у ноутбуків, а й у смартфонів.

Портал Carlcare пропонує кілька способів подовжити час роботи батареї телефону. Деякі з них ефективні навіть тоді, коли заощадити заряд потрібно терміново.

Для економії заряду смартфона:

  • Зменште яскравість екрана — використання повної яскравості виснажує заряд акумулятора та спричиняє втому очей.
  • Вимкніть Wi-Fi і Bluetooth — обидві ці функції споживають багато енергії, тому, якщо вони вам не потрібні, вимкніть їх.
  • Вимкніть служби визначення місцезнаходження, коли ви ними не користуєтеся. Це трохи заощадить заряд батареї кожного разу, коли ви вмикаєте програму або службу на основі GPS.

Постійні звички для "здоров'я" акумулятора телефона:

  • Слідкуйте за програмами, які використовують дані. Є багато програм, які автоматично підключаються до Інтернету без вашого відома, тому переконайтеся, що ви знаєте, що роблять усі ці програми, відстежуючи їх у "Налаштуваннях" > "Використання даних".
  • Видаляйте програми, які не використовуються. Перегляньте список встановлених програм і видаліть ті, які більше не використовуються — вони просто займають непотрібне місце на вашому пристрої.
  • Використовуйте темну тему. Темна колірна схема споживає менше енергії, ніж біла або світла колірна гамма.
  • Перевірте використання акумулятора. Якщо ви хочете знати, які програми споживають заряд акумулятора, ви можете дізнатися, перейшовши в Налаштування > Акумулятор > Використання акумулятора > Останні 7 днів. Це покаже вам, які програми споживали найбільше заряду акумулятора за останній тиждень.
  • Вимкніть фонові програми. Щоб припинити роботу програм у фоновому режимі, перейдіть у "Налаштування" > "Акумулятор" > "Оновлення фонової програми" та вимкніть усе, що вам не потрібно робити автоматично.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зробити, щоб телефон не глючив. Серед способів допомогти смартфону почуватися краще — регулярно чистити кеш месенджерів, зокрема "Телеграму".