Це "вб’є" батарею: у жодному разі не охолоджуйте iPhone цим способом

Читать на русском
Автор
2205
Як не можна охолодити iPhone Новина оновлена 02 липня 2024, 22:35
Як не можна охолодити iPhone. Фото pexels.com

Використовуйте безпечні методи охолодження, щоб не пошкодити акумулятор

Літня спека може призвести до перегріву вашого смартфона й iPhone не є винятком. Але є методи, які в жодному разі не можна використовувати, щоб привести гаджет у "почуття".

У матеріалі The Sun підказали, що не можна робити, якщо iPhone перегрівся. Якщо ігнорувати цю пораду, то можна "вбити" батарею пристрою.

Як не можна охолоджувати iPhone

Якщо інтенсивно використовувати гаджет під час спеки, він перегріється та почне погано працювати. При температурі вище 35ºC на екрані може з’явитися попередження про необхідність охолодження. У таких випадках краще припинити використання телефону, вимкнути його та сховати якомога далі від сонячних променів.

Експерт Джеймс Браун, директор страхової компанії Protect Your Bubble, попередив, що є спосіб, який не можна використовувати для охолодження смартфона. По-перше, навіть якщо ваш iPhone має високий рівень водостійкості, не варто занурювати його в холодну воду. Це може спричинити конденсацію всередині пристрою, що призведе до його пошкодження.

По-друге, не рекомендується класти телефон у морозильну камеру чи холодильник. Попри бажання швидко охолодити пристрій, різкі перепади температури можуть пошкодити компоненти всередині гаджета та суттєво погіршити роботу батареї.

"Ми постійно тримаємо телефони в руках, але під час спеки вони можуть швидко нагріватися, а це негативно впливає на термін служби батареї й може призвести до тимчасової зупинки роботи пристрою", — пояснює Браун. Він підкреслив, що правильне використання iPhone у спеку допоможе зберегти його працездатність і продовжити термін служби акумулятора.

Раніше "Телеграф" спростував міфи про зарядку телефону. Наприклад, чи можна заряджати смартфон до 100%.