Як не можна заряджати телефон: три популярні міфи

Читать на русском
Автор
1802
Як правильно заряджати телефон Новина оновлена 24 червня 2024, 09:36
Як правильно заряджати телефон. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Ці "правила" ускладнюють життя і не дають жодної користі

Навколо питання, як правильно заряджати мобільний телефон, є безліч міфів. Деякі з них, напевно, чули багато. Наприклад, один з таких міфів говорить, що гаджет в жодному разі не можна заряджати до 100%, а розряджати потрібно лише до 0.

Акумулятори мають обмежену кількість циклів заряджання та розряджання, після чого їх місткість починає знижуватися. Правильний процес заряджання пристрою допоможе продовжити термін служби батареї. Про це пише VsePlus.

Є три основні "правила зарядки", які можна назвати міфами. Це лише ускладнює життя і не дає насправді жодної користі.

Заряджання до 100%

Багато хто сумнівається, чи можна заряджати телефон до 100%. Насправді в цьому немає нічого страшного. У більшості випадків пристрої автоматично перестають приймати заряд, коли досягається повна місткість батареї, щоб уникнути перезарядження. При цьому краще не перетримувати смартфон на зарядці після досягнення 100%, щоб не зашкодити батареї.

Перше заряджання телефону

Існує міф, що перша зарядка телефону повинна проводитись після повного розряджання пристрою і повинна досягати 100% місткості. Вважається, що це допоможе продовжити термін служби батареї. Але це не так. По-перше, у кожного виробника про те, як правильно заряджати акумулятор смартфона, вперше є свої аргументовані доводи.

Є думка фахівців про те, що повна перша зарядка смартфона марна і ніяк не впливає на термін його служби. Однак, якщо зарядити батарею до повної місткості вперше, це допоможе калібрувати систему керування зарядом.

Не можна залишати пристрій на зарядці після наповнення батареї на 100%

Є міф, що коли батарея телефону зарядиться на 100%, телефон у жодному разі не можна залишати на зарядці далі. Варто зазначити, що сучасні пристрої переключаються на режим підтримки заряду. Тобто, заряджання припиняється, і телефон починає використовувати енергію від мережі безпосередньо, минаючи акумулятор.

Таким чином, живлення через зарядку ніяк не пошкоджує батарею. Але варто врахувати, що в разі тривалого перебування пристрою на зарядці це може призвести до надмірного нагрівання, а це позначиться на довговічності батареї. Рекомендується знімати телефон у заряджання після досягнення повного заряду.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, у яких місцях у будинку небезпечно заряджати мобільний телефон. Це може призвести до поломки гаджета або навіть до спалаху.