Може статися пожежа: де небезпечно заряджати телефон у будинку

Читать на русском
Автор
1201
Де не можна заряджати телефон Новина оновлена 20 червня 2024, 07:52
Де не можна заряджати телефон. Фото Pixabay

Не варто ігнорувати це правило

Багато користувачів смартфонів роблять грубу помилку при зарядці пристрою, залишаючи його в "небезпечних" місцях у будинку. Річ у тому, що якщо класти телефон на неправильну поверхню, це може призвести до швидкого виходу батареї з ладу і навіть пожежі в будинку.

Про це пише Electrical Safety First. Експерти зазначають, що при зарядці телефону не варто залишати його на м’якому: подушці, пледі, дивані тощо.

Нерідко люди користуються телефоном перед сном, а потім кладуть його на подушку або, що ще гірше, під ковдру або просто на ліжко, щоб зарядити. Але така звичка може дорого коштувати.

Під час заряджання телефон нагрівається, а якщо він несправний, може навіть перегрітися. Якщо в цей момент, він перебуватиме на ліжку або дивані, то може спалахнути поверхні, і станеться пожежа.

Крім того, до спалаху може призвести також і несправність зарядного кабелю. Якщо він пропускає струм або сильно перегрівається, його необхідно терміново замінити, щоб не допустити біди. Важливо також додати, що для заряджання телефону найкраще використовувати оригінальний зарядний пристрій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як заощадити заряд на телефоні в умовах економії світла. Названо найнесподіваніші способи.