В холодильник не кладіть: як уникнути перегріву смартфона влітку

Читать на русском
Автор
575
Телефон влітку легко може перегрітися
Телефон влітку легко може перегрітися. Фото news.uaportal.com

Якщо телефон вимкнувся без причини або перезавантажився, це може бути симптомами перегріву

Перегрів телефону внаслідок надмірного використання може йому значно нашкодити. Однак до збільшення температури гаджета можуть привести й особливості навколишнього середовища.

Влітку перегріти смартфон легше, аніж взимку. Є декілька принципів використання телефона, які допоможуть зменшити його температуру та не допустити перегріву.

Уникайте прямих сонячних променів

Тримайте телефон якомога далі від прямих сонячних променів. Сонячні промені можуть призвести до швидкого нагрівання внутрішніх компонентів.

Не залишайте телефон у гарячій машині

Ніколи не залишайте телефон у припаркованому автомобілі, особливо під прямими сонячними променями. Температура всередині автомобіля може перевищувати безпечні межі експлуатації телефонів.

Зніміть чохол з телефону

Зніміть будь-який захисний чохол, коли він не потрібен, оскільки чохли можуть утримувати тепло та перешкоджати належному охолодженню телефону.

Закрийте програми, які не використовуються

Закрийте всі програми чи служби, що працюють у фоновому режимі, якими ви активно не користуєтеся, оскільки вони можуть споживати ресурси та виробляти тепло.

Уникайте інтенсивних завдань

Утримайтеся від ігор із інтенсивною графікою, використання GPS-навігації чи запису відео протягом тривалого часу, оскільки ці завдання можуть навантажувати процесор і спричиняти перегрів.

Використовуйте режим польоту

Увімкніть режим польоту, коли не використовується стільниковий зв’язок або Wi-Fi, щоб зменшити тепловиділення.

Відрегулюйте яскравість дисплея

Зменште яскравість екрана, щоб зменшити енергоспоживання та нагрівання від дисплея.

Уникайте екстремальних методів охолодження

Не кладіть перегрітий телефон у морозильну камеру чи холодильник, оскільки різкі зміни температури можуть пошкодити пристрій. Дайте йому поступово охолонути при кімнатній температурі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон впав у воду. В цей момент категорично не можна намагатися увімкнути пристрій, якщо він вимкнувся.