Як підключити роутер до повербанку, щоб мати інтернет навіть без світла: нескладно, але є тонкощі

Читать на русском
Автор
1346
Це допоможе завжди бути на зв’язку
Це допоможе завжди бути на зв’язку. Фото Колаж "Телеграфу"

Потрібен підходящий кабель

В умовах регулярних відключень світла, в яких українці живуть через російські удари по нашій енергосистемі, повербанк став необхідністю. Він дає можливість не тільки заряджати телефон, а й підключити Wi-Fi роутер.

"Телеграф" розповідає, як підключити Wi-Fi роутер до повербанку. Це нескладно, але потрібний спеціальний кабель. Також важно розуміти, що інтернет у моменти відключення електрики можуть отримувати лише абоненти провайдерів, чиї кабелі підключені до будь-якої безперебійної мережі (акумулятори, лінії, які не знеструмлюють та ін.)

1. Підбір повербанку. З погляду балансу між вартістю та ємністю, найкращим вибором для Wi-Fi маршрутизатора буде повербанк з акумулятором 8000-10000 міліампер-годин. Він забезпечить безперебійний доступ до мережі протягом 6-8 годин. Більшість сучасних Wi-Fi роутерів працюють при напрузі 5, 9 або 12 вольт. Цю інформацію можна знайти на самому пристрої або на його блоці живлення. У крайньому разі це можна дізнатися у свого провайдера. Повер має передавати необхідне значення напруги. Існують універсальні зовнішні накопичувачі.

2. Підбір кабелю. Для підключення повербанка до роутера потрібен кабель, який можна з’єднати з портом живлення маршрутизатора та вихідним портом повербанка. Експерти рекомендують використовувати кабель USB 5В/DC 9B (DC 5,5 мм) або USB 5В/DC 12B (DC 5,5 мм). Шнур має бути оснащений тригерами для вимірювання напруги зарядного пристрою до 12 Вт.

3. Підключення кабелів. Один кінець кабелю потрібно підключити до вихідного порту повербанка, а інший до порту живлення Wi-Fi роутера. Кабелі мають бути надійно підключені до обох пристроїв.

4. Включення повербанку та Wi-Fi роутера. Після підключення кабелів потрібно першим увімкнути повербанк, а потім маршрутизатор. Wi-Fi роутер має увімкнутися і почати передавати сигнал Wi-Fi, на це потрібно якийсь час.

Раніше "Телеграф" розповідав, як своїми руками зробити повербанк для роутера. Потрібний автомобільний акумулятор, дроти, затискачі "крокодили" та штекери для роутера.