Якщо смартфон упав у воду: що категорично не можна робити

Читать на русском
Автор
1751
Що не можна робити, якщо смартфон упав у воду Новина оновлена 15 червня 2024, 22:44
Що не можна робити, якщо смартфон упав у воду. Фото itech.co.ua

Гаджет можна врятувати, якщо діяти правильно та швидко

Смартфон слід берегти та тримати якомога далі від різних рідин, щоб уникнути пошкоджень. Однак трапляються непередбачені ситуації, коли гаджет падає у воду, що може призвести до серйозних поломок.

У матеріалі "24 канали" розказано, як швидко і правильно діяти, щоб мінімізувати збитки. Скористайтеся цими порадами, щоб спробувати врятувати пристрій.

Що не можна робити, якщо смартфон упав у воду

У пориві паніки не намагайтеся увімкнути пристрій, оскільки волога може проникнути всередину смартфона та викликати коротке замикання. Увімкнення смартфона в такому стані може пошкодити електронні компоненти та посилити процес окислення всередині пристрою. Це може призвести до серйозних несправностей та суттєво погіршити можливості його відновлення.

Експерти кажуть, що навпаки, смартфон потрібно швидко вимкнути та вжити заходів щодо видалення води. Тримати вимкненим гаджет потрібно до повного висихання.

Вийміть SIM-картку та картку SD із пристрою, просушіть їх безворсовою тканиною. Далі витріть вологу на краях дисплея, на гніздах, огляньте отвори для гвинтів, рамки та всю зовнішню поверхню телефону, щоб переконатися, що вона суха. Але не сушіть смартфон феном, щоб не зашкодити його компонентам.

Раніше "Телеграф" писав, чому не можна прикладати телефон до вуха лівою рукою. Можливо, ви неправильно тримаєте гаджет під час розмови.