Заряджайте телефон правильно: три поради, як продовжити життя батареї

Читать на русском
Автор
3488
Pixabay Новина оновлена 23 червня 2024, 07:33

Якщо дотримуватися цих прав, телефон залишатиметься справним багато років.

Акумулятор телефону є його важливим компонентом, який забезпечує роботу гаджета. Однак неправильна експлуатація може знизити термін служби батареї. Є кілька корисних порад, як цього уникнути.

Сучасні літій-іонні батареї за стандартом служать 2-3 роки. У той же час можна зробити так, щоб вони служили набагато довше. Про це пише F1center.

Пристрої з літій-іонною батареєю не можна повністю розряджати. Якщо ви регулярно ставитимете на підзарядку свої гаджети, то продовжіть термін життя акумулятора.

Корисні поради

  • Термін служби батареї залежить від кількості циклів перезаряджання. Під циклом мають на увазі заряд акумулятора до 100% та його повний розряд до 0%. У середньому батареї сучасних гаджетів розраховані на 400-600 таких циклів. Найкраще підтримувати рівень заряду між 50% та 80%. Намагайтеся не давати заряду батареї нижче 20%.
  • Один раз на 2 місяці повністю розряджайте та заряджайте телефон до 100%. Фахівці рекомендують двічі на місяць повністю розряджати акумулятор та заряджати до 100%, тримаючи його на зарядці 8-12 годин. Цей метод допомагає відкалібрувати пристрій.
  • Використання зарядних пристроїв від інших гаджетів теж може суттєво пошкодити батарею, особливо якщо йдеться про якогось дешевого зарядного адаптера. У таких аксесуарах часто є компоненти вкрай низької якості, які можуть не забезпечити необхідну силу струму або виявляться не здатними вберегти від перепадів напруги.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях у будинку небезпечно заряджати телефон. Це може спричинити пожежу.