Ви точно про них не знали: 5 "таємних" функцій вашого смартфона

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 липня 2024, 09:32

Багато власників про них навіть не здогадуються

У iOS є багато неочевидних, але дуже корисних функцій. Вони спрощують роботу з пристроєм та полегшують життя своєму власнику.

Але оскільки ці "фішки" не є основними в iPhone, багато власників про них навіть не здогадуються. "Телеграф" вирішив розповісти про них своїм читачам.

Як відсканувати документ на айфоні

Якщо потрібно терміново відсканувати документ або простий текст, а під рукою немає повноцінного сканера, можна скористатися iPhone.

Для цього потрібно відкрити програму "Нотатки". Створити нову. Потім натиснути на плюсик у кружечку (над клавіатурою). І вибрати "Сканувати документи". Документ зберігається в "Нотатках" і доступний на будь-якому "яблучному" пристрої.

Як прискорити відео на айфоні

Для цього можна скористатися фірмовою програмою від Apple під назвою iMovie. З його допомогою можна не лише прискорити відео, а й розділяти відео на окремі частини та задавати певний темп для кожної з них. Також можна створювати ефект стоп-кадру.

Але повернемось до прискорення. Для початку потрібно відкрити проект свого фільму у програмі iMovie. На панелі внизу екрана (так званої "монтажної лінійки") натисніть кнопку "Швидкість". Далі потрібно потягнути повзунок праворуч або ліворуч для надання відеоролику потрібного темпу. Змінена швидкість позначається як 2x (вдвічі швидше), 3x (втричі швидше) і 1/2x (50% від звичайної швидкості).

Як приховати програму на айфоні

Для цього потрібно скористатися програмою "Команди". У вкладці "Швидкі команди" натиснути на "Додати". Потім вибрати "Додати дію" і в пошуковому рядку прописати "Відкрити програму". У результатах пошуку вибрати цей сценарій.

Як зателефонувати на останній набраний номер

Потрібно двічі тапнути по зеленій кнопці виклику.

Як миттєво піднятися практично з будь-якої сторінки

Ця фішка чудово працює не тільки в рідному еппловському браузері Safari, але і в багатьох інших програмах. Достатньо натиснути на годинник у лівому верхньому кутку екрана.

Раніше "Телеграф" розповів, які секретні коди для смартфонів. Варто відзначити, що для Android та IOS вони будуть абсолютно різними. Тільки деякі можуть збігатися.