Високі температури небезпечні для роутера: як врятувати його від спеки

Читати російською
Автор

Прості дії врятують ваш маршрутизатор

Під час спеки влітку страждають не лише люди, а й гаджети. Особливо треба слідкувати з перегрівом роутерів. В іншому випадку можна стикнутися з безліччю проблем і залишитися без інтернету в результаті. А раніше ми розповідали, як підвищити швидкість домашнього Wi-Fi.

За словами експертів, не лише смартфони можуть перегріватися через спеку, а й маршрутизатори. Як врятувати роутер, розповіли на Тhе Sun.

Що робити, щоб не перегрівався роутер

Розташування

Найкраще поставити роутер у найбільш прохолодному місці в оселі. Категорично заборонено розміщувати його на підвіконні влітку. На роутер не повинні потрапляти сонячні промені.

Предмети навкруги

Не варто ставити роутер поруч із багатьма предметами та речами. Це не лише погано впливає на сигнал, а й сприяю перегріванню у спеку. Усі книги чи інші речі краще перекласти в інше місце.

Оскільки всім електронним пристроям потрібна вентиляція для нормальної роботи, для того, щоб випускати гаряче повітря, їм необхідний простір.

Уникайте перенавантажень

Не варто підключатися до Wi-Fi одразу багатьма пристроями. Сучасні роутери можуть працювати одночасно з багатьма гаджетами, однак що більше їх під'єднано, то більший ризик перегріву.

Раніше "Телеграф" розповідав, як запобігти перегріву смартфона. Спека може зіпсувати ваш гаджет.