Як налаштувати телефон, щоб він максимально довго пропрацював на одному заряді: чотири прості прийоми

Читать на русском
Автор
576
Телефон
Телефон. Фото pexels.com

Зробити це нескладно

В умовах регулярних та іноді несподіваних відключень світла, в яких живуть українці, важливо, щоб телефон міг якомога довше працювати на одному заряді. Для цього потрібно правильно налаштувати гаджет.

"Телеграф" розповідає, як це зробити. Потрібно звернути увагу на кілька параметрів. Вимкнувши в ручному режимі кілька функцій, можна значно знизити споживання енергії телефоном.

Автоповорот екрану. Щоб виконувати цю функцію, у телефоні постійно працює датчик. Він збільшує витрати енергії. Щоб заощадити заряд, автоповорот екрана потрібно вимкнути.

Активні бездротові з’єднання. Найчастіше телефон за замовчуванням використовує Wi-FI, GPS або мобільний інтернет, також через Bluetooth може бути підключений до фітнес-браслета. Відключення всіх цих модулів суттєво заощадить заряд.

Шпалери. Багато енергії витрачається на анімації заставок. Якщо потрібно берегти заряд батареї, необхідно вибрати статичні шпалери. Крім того, не варто вибирати яскраві заставки, краще вибрати шпалери максимально приглушених кольорів.

Програми, що працюють у фоновому режимі. Багато програм продовжують працювати у фоновому режимі, "пожираючи" батарею. Для економії заряду потрібно в ручному режимі зупиняти роботу програм, які не використовуються зараз.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відкалібрувати батарею смартфона, щоб він якомога довше працював на одному заряді. Цей спосіб вимагає часу, але результат того вартий.