Пережити спеку допоможе не лише вода: як врятувати котів та собак

Читать на русском
Автор
1350
Тварини погано переносять спеку
Тварини погано переносять спеку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

В умовах аномальної спеки домашнім улюбленцям потрібен особливий догляд

Високі температури впливають не лише на людей. Тварини також відчувають дискомфорт і ризикують постраждати через перегрівання. Залежно від породи та кількості вовни, вони по-різному переживають високі температури.

Ось кілька простих порад, які допоможуть створити комфорт для свійських тварин у сильну спеку.

Як допомогти тварині пережити спеку у квартирі

Котів та собак необхідно захищати від спеки так само як і себе. Якщо кондиціонера немає, перед виходом із будинку обов’язково слід закривати вікна. Найкращим захистом від спеки будуть жалюзі або щільні штори.

Залишаючи вихованців одних вдома, не забувайте залишати їм достатньо води. У спеку тваринам слід давати прохолодну, але не крижану воду. Найкраще залишати кілька чашок із водою у легкодоступних місцях. Якщо ви йдете надовго, у миски з водою можна додати кілька кубиків льоду. Він поступово танутиме та охолоджуватиме рідину.

Рішення підстригти тварину на літо може здатися гарною ідеєю. Але насправді це робити не можна. Це може здатися дивним, але високі температури становлять велику загрозу для короткошерстих порід собак та кішок. Вони схильні до опіків і швидкого підвищення внутрішньої температури. Ті ж вівчарки завдяки густій вовні краще захищені від спеки.

Краще уникати прогулянок з 11:00 до 16:00, радить dzienniklodzki. Якщо прогулянка дуже необхідна, зробити це потрібно швидко. Гуляти собака повинен у тіні, серед зелені. Обов’язково брати із собою воду для тварини.

Кішки теплолюбні, але коли температура повітря протягом тривалого часу дуже висока, їм може стати зле. Один зі способів охолонути в кішок — вилизувати шерсть. Щоб допомогти вихованцю в спекотні дні, ви можете протерти його шерсть вологим рушником, який діятиме так само як котяча мова, рекомендує zoopers.

Ніколи не залишайте вихованця в машині в спеку! Салон нагрівається дуже швидко, і ніколи не знаєш, що може затримати в магазині, навіть за дуже швидкої покупки.

У спеку можна балувати своїх вихованців замороженими ласощами. Це також допоможе їм легше переносити надмірне тепло.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна одягати у спеку. Деякі елементи одягу можуть посилити вплив високої температури.