Економити енергію батареї телефона завдяки екрану просто: достатньо зробити ці прості кроки

Читать на русском
Автор
Зарядити телефон в умовах відключення буває непросто
Зарядити телефон в умовах відключення буває непросто. Фото Freepik

Смартфон витрачає багато енергії, якщо в телефоні світла тема чи шпалери

Яскравий екран телефону — один з головних користувачів ресурсу батареї смартфона. Однак можна і на ньому зекономити відсотки заряду.

Портал HMD зазначає, що екран телефону можна використовувати з більшою користю. Його також можна налаштувати на більш економний режим.

Контроль яскравості

Знизьте яскравість екрана до мінімального рівня, яким вам усе ще зручно користуватися. Це істотно знизить енергоспоживання. Якщо у вас є певний "запас", то варто увімкнути параметр адаптивної яскравості, який автоматично регулює яскравість екрана залежно від умов навколишнього освітлення. Це допомагає оптимізувати споживання енергії.

Темний режим

На екранах OLED темна або чорна тема споживає менше електроенергії. Перемикання на такий режим може заощадити до 50% енергії, споживаної екраном.

Увімкнений дисплей

В деяких телефонах є функція постійно ввімкненого дисплея. Її варто вимкнути, оскільки це зберігає частковий активний екран, навіть коли телефон заблоковано.

Час очікування екрана

Установіть найкоротший час очікування екрана, щоб екран швидше вимикався, коли він не використовується.

Анімація та переходи

Вимкніть будь-які непотрібні візуальні ефекти, такі як анімація та переходи, оскільки вони потребують більшої потужності процесора.

Режим економії заряду батареї

Найпростіший спосіб заощадити енергію — вбудований режим економії заряду батареї, який може додатково оптимізувати продуктивність і зменшити споживання енергії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заощаджувати енергію на смарт-годиннику. Там також потрібно попрацювати з налаштуваннями екрану і не тільки.