Нічого не видно на екрані? Як зробити шрифт більшим та інші корисні налаштування

Читати російською
Автор

Налаштування знадобляться не тільки тим, в кого є проблеми зі здоров'ям — персональні налаштування роблять користування комфортнішим

Смартфони мають безліч додаткових функцій. Частина з них спрямована на покращення доступності.

Якщо у вас є проблеми із зором чи слухом, пристрої на ОС Android пропонують низку функцій і налаштувань для покращення роботи. "Телеграф" розповідає про деякі з них. Ці поради допоможуть вам персоналізувати свій смартфон і зробити його ще зручнішим для користувача.

В налаштуваннях телефона є меню "Спеціальні можливості"/"Доступність". В цьому розділі знаходяться такі допоміжні налаштування як поліпшення відображення, програма, що читатиме з екрана, можливості підвищення чутності та допомоги при проблемах з моторикою.

Меню "Спеціальні можливості" на смартфоні

Щоб збільшити текст на Android

В "Спеціальних можливостях" зайдіть в розділ "Поліпшення відображення". Там можна увімкнути тему з високою контрастністю, виділити кнопки, інвертувати кольори, прибрати анімацію та змінити розмір та стиль шрифту. Саме в останньому меню шрифт робиться більшим, а також жирнішим.

Щоб покращити звук

Потрібно скористатися меню "Підвищення чутності". Воно дає можливість налаштувати субтитри, баланс звуку "лівий-правий" для аудіопристрою та сповіщення про звуки.

Щоб увімкнути розпізнавання звуку на своєму Android

В меню "Підвищення чутності" в розділі "Сповіщення про звуки" можна записати звуки, про які телефон має сповіщати користувача. Це можуть бути дверний дзвінок, сигнали приладів тощо та налаштувати тип сповіщень.

Сповіщення про звуки на телефоні

Раніше "Телеграф" розповідав, як зекономити гігабайти трафіку на телефоні. Ці лайфхаки також допоможуть заощадити енергію батареї.