Ці налаштування дисплея допоможуть вам заощадити заряд на Android

Читать на русском
Автор
Як зберегти заряд на Android Новина оновлена 27 липня 2024, 20:07
Як зберегти заряд на Android. Фото Freepik

Ці функції помітно покращують автономність пристрою

Смартфон є нашим незамінним помічником, тому важливо стежити, щоб він завжди був заряджений. Однак є функції, здатні швидко розряджати батарею. Користувачам Android рекомендують звернути увагу на деякі налаштування дисплея.

У матеріалі Earth911 розповіли, що потрібно зробити, щоб продовжити та покращити автономність пристрою. Прислухайтеся до цих порад!

Як зберегти заряд на Android

Якщо хочете, щоб гаджет розряджався повільніше, тоді варто змінити частоту оновлення екрана. У сучасних телефонах вона становить 90 Гц — 120 Гц, через що анімації виходять більш плавними. Але ця опція витрачає багато заряду, тому користувачам Android рекомендують встановити 60 Гц. Щоб це зробити, перейдіть до розділу "Екран і яскравість", а потім виберіть "Частота оновлення".

Крім цього, власникам Android з метою економії заряду рекомендують включити "темну тему". Вона покращує автономність гаджета. Щоб її активувати, потрібно зайти в "Налаштування", потім вибрати розділ з параметрами екрана та встановити темну тему.

Зберегти на довше заряд допомагає автояркість. Вона збільшує пікове значення яскравості, якщо ви використовуєте гаджет у сонячну погоду, а за інших обставин зберігає енергію, підбираючи оптимальні параметри залежно від освітлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як охолодити смартфон у спеку. Влітку важливо стежити, щоб гаджет не перегрівався.