Чому не можна заряджати телефон у публічних місцях: відповідь вас здивує

Читати російською
Автор
Новина оновлена 30 липня 2024, 16:41

Будьте пильними, щоб не стати жертвою шахраїв

Часто виникають ситуації, коли доводиться заряджати телефон у громадських місцях — закладах харчування, вокзалах, магазинах, торгових центрах. Всі ми робимо це за звичкою та не задумуємось, чи насправді це безпечно.

Експерти iTech розповіли, що шахраї знайшли новий спосіб, як красти персональні дані користувачів. Вони можуть заражати USB-порти на громадських зарядних станціях. Тут маються на увазі роз'єми, які вмонтовані в стіни приміщень. Звичайних розеток це не стосується. Така небезпека може існувати будь-де: на вокзалах, у кафе, торгових центрах.

Фахівці застерігають, що публічні порти можуть становити загрозу як для iOS, так і для Android. Таким чином, ви можете навіть не зрозуміти, як ваші особисті дані вкрали.

Сучасні версії гаджетів можуть мати опцію блокування у разі заражених зарядних портів. Однак вони можуть бути неактивовані, тому опиратися на новітній пристрій не варто. Рекомендується використовувати для заряджання звичайні розетки та власні зарядні пристрої. Це для вашої ж безпеки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна зекономити мегабайти інтернету та заряд телефона водночас. Прості лайфхаки стануть у пригоді.