Незвичайна рідина допоможе помити вікна без розводів: що використовувати для прибирання

Читать на русском
Автор
Миття вікон – обов’язковий ритуал
Миття вікон – обов’язковий ритуал. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей засіб точно має кожен автовласник

Миття вікон без розводів – одне зі складних завдань. Часто після ретельного миття скла на ньому з’являються непривабливі смуги. Звичайно, на це впливає безліч факторів, але найчастіше проблема криється в рідині, яка використовується для очищення.

Винахідливі господині досвідченим шляхом знайшли відмінну рідину для миття вікон, яка чудово замінює магазинні засоби. Вікна залишаються чистими довгий час, на них не залишаються розводи навіть після сильного дощу.

Чим помити вікна без розводів

Виявляється, для очищення скла без розводів варто використовувати зимовий омивач для автомобільного скла.

Просто налийте приблизно 100 мл цієї рідини у 100 мл води, перемішайте та перелийте в пульверизатор. Нанесіть засіб на вікна, протріть вологою ганчіркою і протріть насухо.

Рідина омивача лобового скла має гідрофобні властивості, завдяки яким краплі води не осідають на склі, а швидко стікають по ньому. В результаті вікна виблискують чистотою довгі тижні, і їх не доводиться мити після кожної зливи.

Як правильно мити вікна, щоб на них не було розводів

  1. Виконуйте очищення в такій послідовності: віконні рами, потім шибки й, нарешті, підвіконня. Це допоможе вам уникнути розводів на вікнах
  2. Не використовуйте для протирання вікон паперові рушники, тому що вони залишають на склі видимий пил.
  3. Для миття вікон використовуйте серветки з мікрофібри.
  4. Ніколи не мийте вікна опівдні, коли на них світить сонце. Рідина швидко висихає на гарячих вікнах і залишає непривабливі смуги. Тому краще робити це вранці чи ввечері.

Раніше "Телеграф" розповідав, при якій температурі прати рушники. Цей лайфхак допоможе продовжити термін використання рушників.