Як підсилити слабкий сигнал Wi-Fi у домі: маленька хитрість із роутером

Читать на русском
Автор
545
Товсті стіни в оселі можуть суттєво знизити швидкість Wi-Fi Новина оновлена 04 серпня 2024, 21:41
Товсті стіни в оселі можуть суттєво знизити швидкість Wi-Fi. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Деякі стіни в будинку можуть суттєво знизити швидкість Wi-Fi

У сучасному та хаотичному світі всім важливо мати стабільне та швидке інтернет-з’єднання: для навчання, роботи та навіть просто для відпочинку. Однак іноді Wi-Fi може працювати повільніше, ніж зазвичай, або сигнал недостатньо сильний в окремих зонах вашого дому.

Це може бути пов’язано з тим, що сигнал слабшає у певних приміщеннях або через різні перешкоди, пише santeplusmag. Щоб розв'язати цю проблему, скористайтеся простим та ефективним способом. Вам знадобиться лише роутер і кілька нескладних кроків.

Як посилити сигнал Wi-Fi у домі

Щоб прискорити інтернет та розширити його покриття по оселі, потрібно перемістити роутер у хороше місце. Тут варто уникати установки маршрутизатора поруч із металевими предметами та пристроями, які випромінюють електромагнітні хвилі, тому що метал може значно послабити сигнал Wi-Fi. Також скло, дерево, пластик, пінопласт та картон можуть частково блокувати сигнал.

Оптимально розмістити роутер у кімнаті, де ви найчастіше користуєтеся Wi-Fi або для підключення ноутбука, або мобільного телефону.

Пристрій потрібно розмістити так, щоб його сигнал поширювався по всій оселі. Раніше ми розповідали, де точно не можна розміщувати роутер.