Жодна оса не наблизиться до вас: як позбутися нав’язливих комах (відео)

Читать на русском
Автор
1020
Оси стають більш агресивними та активними наприкінці літа Новина оновлена 09 серпня 2024, 18:17
Оси стають більш агресивними та активними наприкінці літа. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Легкий спосіб позбутися небезпечних комах

Оси стають справжньою проблемою наприкінці літа – на початку осені. Хоча ці комахи за своєю природою запилювачі, які харчуються іншими шкідниками, вони можуть вжалити людину чи домашню тварину.

Як пише Express, у серпні оси стають агресивнішими. Їхня королева припиняє відкладати яйця, що змушує комах шукати собі нове сховище. Також у цю пору року оси перестають харчуватися білком, який їм необхідний для їхнього потомства, і перемикаються на пошуки солодкої їжі, через що їх більше приваблює людська їжа.

Позбутися надокучливих комах допоможе пастка, яку легко зробити своїми руками. Також на її виробництво не доведеться витрачати гроші.

Як позбутися ос

Для виготовлення пастки для ос знадобиться:

  • стара пластикова пляшка;
  • провід чи струна;
  • ножиці;
  • цукор або варення та рідкий інгредієнт — пиво, вино або сік.

Додайте в пляшку солодку приманку. Закрийте кришку пляшки та струсіть її, щоб переконатися, що інгредієнти перемішалися.

Акуратно відріжте верхню частину пляшки. Переверніть відрізану частину пляшки вгору дном і помістіть її зверху пляшки на зразок воронки (щоб шийка пляшки виявилася всередині).

У верхній частині пастки проробіть два отвори один навпроти одного, а потім просмикніть через отвори дріт або мотузок, щоб підвісити пастку в будь-якому зручному місці.

Повісьте пастку біля вікна або на свіжому повітрі й оси незабаром прилетять до неї. Комахи спробують з’їсти солодку приманку, але натомість потонуть у солодкому наповнювачі або просто не зможуть вибратись назовні.

Обов’язково регулярно перевіряйте пастку та міняйте приманку, щоб видалити мертвих ос. Але будьте обережні, якщо всередині живі оси.

Раніше "Телеграф" розповідав, які запахи не люблять комарі. І як їх використовувати у боротьбі з комахами у квартирі.