Налийте коли в унітаз і подивіться, що буде: просте рішення популярної проблеми

Читати російською
Автор

Як прибрати некрасивий іржавий наліт

Популярна проблема — іржавий наліт на унітазі. Є чимало народних методів, які допоможуть її позбутися. Також ми розповідали про диво-засіб від жовтих плям на білому.

Навіть якщо ви регулярно доглядаєте за сантехнікою, це не завжди усуває ризик появи нальоту або іржі в унітазі. Насправді, при належному бажанні, первозданної білизни унітазу можна досягнути. Разом із mdmgroup.com.ua ділимось народними методами, які допоможуть почистити унітаз.

Чому з'являється наліт в унітазі?

Основна причина — надмірна жорсткість водопровідної води. Це означає, що у воді є чимало мінеральних солей. Саме вони осідають на поверхні, спершу у вигляді тонкої плівки, а потім стають все більшим і більшим шаром.

Найкраще чистити унітаз періодично і не запускати його. Однак, якщо вапняний наліт вже з’явився, впоратися з товстим шаром таких утворень непросто.

Як народні засоби допоможуть очистити унітаз від нальоту

Існує чимало народних засобів, які рекомендується використовувати для очищення унітазу від нальоту. Вони прості і ефективні при не дуже великому шарі забруднень. Перед тим, як застосовувати кожен із них, максимально злийте воду в унітазі.

Сода з оцтом

Розсипте по поверхні туалету пачку соди і трохи потріть щіткою. Залиште на 30 хвилин. Після цього залийте соду оцтом і, поки триває хімічна реакція, добре потріть забруднені місця.

Сіль з оцтом

Візьміть чашку оцту та нагрійте до 38-39 ° С, розчиніть в ній чайну ложку солі. Цей засіб слід нанести на стінки унітазу, добре втираючи його в проблемні місця щіткою. Залиште суміш на 12 годин, потім змийте водою.

Гірчичний порошок

Вам знадобиться 2 ст. л. цього продукту, така ж кількість лимонної кислоти і 4 ст. л. крохмалю. Цю суміш слід розвести водою до консистенції густої кашки. Отриману суміш наносять на 30 хвилин на стінки унітазу, потім її слід добре розтерти і змити водою.

Кока-Кола

Для усунення нальоту в унітазі чимало людей радять просто налити в нього літр-два кока-коли. В такому вигляді унітаз слід залишити на кілька годин.

Якщо ж ви маєте справу з великим шаром нальоту, скористайтесь сильною побутовою хімією згідно з інструкцією. Також ми розповідали, як перевірити на якість пральний порошок.