Гроші на вітер: дизайнери розповіли про помилки у ремонті кухні, з якими нове приміщення стає незручним і застарілим

Читать на русском
Автор
1527
Ці рішення псують вигляд вашої кухні
Ці рішення псують вигляд вашої кухні. Фото Freepik

Помилки, з якими дорогий ремонт одразу виглядає застарілим

Кухня в домі — це важливе приміщення, яким часто користуються. Є кілька помилок у їх декоруванні, яких варто уникати. Вони стосуються як проєктування, так і підбору кольорів. До речі, ми розповідали, машини яких кольорів не варто купувати з-за кордону.

Погано спланована кухня може як просто мати застарілий вигляд, так і бути нефункціональною та незручною. Для businessinsider.com дизайнери розповіли про поширені помилки, які до цього призводять.

Кольорові або просто неякісні шафи

В бажанні заощадити на такій дорогій частині ремонту, як кухонні меблі, може здатись гарною ідеєю обирати не дуже якісні шафки або фурнітуру яскравих кольорів, яка часто знаходиться на уцінці. Зазвичай саме шафи є найдорожчим предметом на кухні, найкращим рішенням буде використовувати універсальний дизайн. Такі меблі зазвичай міцні і прості у догляді. А шафки яскравих кольорів може бути зовсім непросто швидко замінити, коли вони набриднуть.

Непродумане освітлення

Кухня і зона для споживання їжі повинні бути добре освітлені. Без цього кухня не може бути функціональною або реалізувати свій потенціал. Щоразу, готуючи вечерю, ви будете розчаровані і шкодуватимете про те, що не подбали про належне освітлення.

Недостатня кількість розеток

Непродуманість розташування розеток врешті призведе до того, що ваші стільниці будуть вкриті густим лісом дротів та виделок. Часто кухні розробляють з урахуванням великої побутової техніки, але меншу не враховують. Через це від ваших блендерів, тостерів і кавоварок зовсім скоро будуть тягнутися десятки проводів. Навіть якщо ви не використовуєте якийсь девайс постійно, буде дуже втомлювати щоразу шукати вільну розетку, щоб збити своє смузі.

Багато простору над шафами

Це місце не підходить для зберігання — воно незручне, недоступне. В результаті над шафками просто збирається пил. Ці частини завжди важко прибирати, до того ж, вони не мають призначення.

Найважливіші елементи вашої кухні повинні бути розташовані функціонально та привабливо — це запорука того, що ви не будете розчаровані після ремонту. Також ми розповідали, які сумки повернулись в моду влітку 2024 року.