Відлетять куди подалі: ароматний лайфхак від плодових мушок

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 серпня 2024, 18:16

Елементарний метод боротьби з настирливими мушками

Літо – час фруктів та овочів. Варто тільки викласти їх у миску й залишити на столі, навколо з’являються мушки, які найбільше у житті люблять фруктові соки.

Плодові мушки можуть дуже швидко заповнити собою простір у кухні. Щоб цього не сталося, скористайтесь лайфхаком із TikTok. Робочим методом від мушок поділилася юзерка @mrsclarehoops.

Як позбутися плодових мушок

Перш за все фрукти, на яких з’явилися плодові мушки, слід негайно помити, оскільки там комахи могли відкласти яйця.

Потім можна перейти до наступного етапу – боротьби з мушками. Просто помістіть гілочку лаванди, розмарину або м’яти у вазу із фруктами. Плодові мухи не переносять запаху цих трав – від нього вони відлітають.

Ще один метод, який позбавить плодових мушок на кухні — використовувати пастку. Щоб позбавитися цих комах, просто налийте в миску або широку склянку оцет, фруктовий сік або покладіть подрібнені фрукти та додайте кілька крапель рідини для миття посуду.

Якщо ви використовували склянку, вставте в неї вирву (можна зробити її з паперу), якщо миску — накрийте її харчовою плівкою і зробіть невеликі отвори. Плодові мушки при першій нагоді прилетять до пастки й почнуть у ній тонути. Завдяки цьому домашньому засобу вони не встигнуть розмножитися.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно мити ягоди. Однієї води недостатньо, щоб видалити всіх паразитів.