Щоб не вгробити холодильник: чому з’являється лід на задній стінці та як із цим боротися

Читати російською
Автор

Як самотужки впоратись із льодом

Ми ділились простим лайфхаком для прибирання, який видаляє вапняний наліт з унітазу. Якщо ж вас є старий холодильник, цілком ймовірно, що ви добре знайомі з проблемою намерзання снігу на задній стінці.

На щастя, цю поширену проблему можна вирішити за допомогою належного обслуговування. Порадами поділився сервіс ремонту mrappliance.

Як правильно розморозити холодильник

Коли таке трапляється, потрібно розморозити холодильник. Перш за все, перемістіть їжу в прохолодне місце. Потім стратегічно розмістіть рушники навколо та на дні холодильника. Вони слугуватимуть захисним бар’єром від води, що буде танути.

Вимкніть холодильник. Це робиться або спеціальною кнопкою, або ж вам потрібно від’єднати прилад від мережі. Так холодильник або морозильна камера припинить генерувати холодне повітря та перейде в режим розморожування.

Після цього наберіться терпіння та дайте льоду розморозитися природним шляхом. Не варто намагатися вручну відколупати лід — це може пошкодити внутрішню частину морозильника. Просто залиште дверцята відчиненими та займайтесь своїми справами.

Коли весь лід розтане, можете помити холодильник. Найкраще використовувати звичайну воду та хврчову соду — щоб залишки мила не лишались на поверхні. Ретельно висушіть внутрішню частину пристрою перед тим, як підключати його до мережі.

Як запобігти замерзанню морозильника:

  • Тримайте дверцята морозильника закритими.
  • Дайте їжі досягти кімнатної температури, перш ніж зберігати її в морозилці, щоб зменшити вміст вологи.
  • Регулярно очищуйте морозильну камеру від залишків їжі або пролитих рідин, що можуть швидко кристалізуватися в лід.
  • Не перевантажуйте морозильну камеру, щоб їжа не блокувала циркуляцію повітря.
  • Регулярно перевіряйте наявність пошкоджень у ущільнювачі дверцят і замініть його, якщо необхідно.
  • Залиште простір між морозильною камерою та стіною.

Можуть бути й інші технічні причини, як несправний таймер розморожування, зламаний нагрівач цього процесу або термостат. В такому випадку найкращим рішенням буде викликати майстра, щоб забезпечити точний і ефективний ремонт. Також ми розповідали, як прибрати шерсть та волосся з килима без пилососа.