Зелений виноград та оцет: ефективні засоби від плям на руках після волоських горіхів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 серпня 2024, 18:21

Натуральні засоби від складних забруднень

Волоські горіхи не тільки смачні, а й дуже корисні. Але у них є один істотний недолік — свіжозібрані плоди можуть сильно забарвлювати шкіру. Шматочки шкірки волоських горіхів, шкаралупа та листя горіхів багаті на юглон — хімічну сполуку, відповідальну за інтенсивне забарвлення.

Плями горіхів на шкірі вивести складно, але якщо відреагувати досить швидко, то можна позбутися їх без особливих проблем. "Телеграф" зібрав кілька лайфхаків, які допоможуть ефективно очистити руки від темних плям.

Як мити руки після волоських горіхів

Зубна паста. Видавіть зубну пасту на вологі руки та круговими рухами очистіть руки зубною щіткою або жорсткою губкою. Повторіть цю операцію, поки горіхові плями не зникнуть.

Лимон. Найкраще підходить для свіжих забруднень. Тому, якщо надто інтенсивні плями ще не з’явилися, вичавіть на руки сік лимона і потріть їх руками. Таким чином кислота нейтралізує дію барвника.

Оцет. Якщо лимон не допоможе, можна спробувати суміш води та оцту. Налийте в миску півлітра води й додайте чотири столові ложки оцту. Змочіть руки розчином і тріть доки пляма не зникне.

Недозрілі ягоди винограду. Розтовчіть виноград до густої пасти. Нанесіть продукт на руки, оберніть бинтом та харчовою плівкою. Через 15 хвилин змийте засіб. Якщо темні плями залишаться, за 30 хвилин можна повторити процедуру, радить Youtube-канал "Цікавінки для дітей". Аналогічно використовують натерту на тертці картоплю і зелені плоди бузини.

Господарське мило. Його потрібно натерти на тертці та залити невеликою кількістю води. Коли мило розкисне і стане схожим на крем, нанесіть його на руки, оберніть харчовою плівкою і через 15 хвилин змийте. При змиванні потріть плями пемзою або жорсткою мочалкою. Але не перестарайтеся, щоб не пошкодити шкіру.

Кава та кокосова олія. Цей спосіб підійде для складних плям. Змішайте столову ложку мелених кавових зерен із чайною ложкою розтопленої кокосової олії. Ця суміш виступить аналогом скрабу і швидко виведе плями.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберігати врожай часнику. Плоди будуть свіжими до весни.