Ви не знали, що це помилка: дизайнери розповіли, коли штори псують вам усю кімнату

Читать на русском
Автор
Все залежить від того, які штори ви повісите
Все залежить від того, які штори ви повісите. Фото Freepik

Як уникнути поширених помилок при виборі штор

Ми розповідали, яку знакову фішку дорогих кухонь дизайнери не радять ставити. Тепер розповімо про поширені помилки у виборі штор і тюля, які можуть зіпсувати все враження від кімнати.

Правильно підібрані штори можуть перетворити будь-яку кімнату. Однак, навіть найкрасивіші штори можуть зіпсувати загальний вигляд інтер'єру, якщо їх вибрати неправильно. Разом із порталом theosopher розглянемо кілька поширених помилок і дізнаємося, як їх уникнути.

Помилка 1: Перенасичення текстурами

Занадто багато різних фактур і візерунків в одному приміщенні можуть створити відчуття безладу. Якщо у вас вже є меблі з яскравою оббивкою або килим з насиченим малюнком, штори краще вибрати однотонні або з дрібним ненав'язливим малюнком. Пам'ятайте, що акцент має бути лише на одному елементі: або на шторах, або на іншому текстилі в кімнаті.

Помилка 2: Дисбаланс щільності тканин

Штори і тюль мають гармоніювати між собою за щільністю. Якщо штори щільні і важкі, тюль також повинен бути більш щільним, щоб створити відчуття балансу. Легкий, повітряний тюль буде виглядати недоречно в парі з масивними шторами. І навпаки — тюль, щільніший, ніж штори, створить погану картину.

Перш ніж купувати штори, складіть загальну концепцію інтер'єру. А іноді для вдалого рішення потрібно просто переставити диван.