Дизайнери освистали знакову "фішку" дорогих кухонь: вже через місяць від краси нічого не залишиться

Читать на русском
Автор
2662
Такі стільниці одразу псуються
Такі стільниці одразу псуються. Фото discinteriors.com

Йдеться про мармурові стільниці

Ми розповідали, які кухонні рішення одразу стають застарілими і невдалими. Тепер поговоримо про те, що візуально робить кухню "дорогою", і чому дизайнери не радять включати його у свої проєкти.

Йдеться про мармурові стільниці. Одразу після ремонту вони мають розкішний вигляд і одразу додають приміщенню "запах грошей", однак дизайнери категорично не радять їх ставити, особливо якщо ви плануєте користуватися кухнею. Чому, відповіла Адріана Хойос, головна дизайнерка і співзасновниця однойменної студії для Business Insider.

Чому на мармурові стільниці не варто витрачати гроші

Проблема — у властивостях мармуру. Він може дуже легко забруднитися, що в умовах кухні дуже вірогідно — тут постійно щось розливається.

Мармурові стільниці мають чудовий вигляд, але на них можуть легко залишитися плями від певних напоїв і барвників. Мармур також може швидко руйнуватися від кислотних інгредієнтів, таких як оцет або лимони, — розповіла Адріана Хойос.

Для більш доступних, міцних та довговічних стільниць вона рекомендує використовувати синтетичні матеріали або кам’яні покриття. Наприклад, чудово себе покажуть кварц або граніт.

Мармур дуже дорогий, і є вірогідність, що стільниці зіпсуються вже після недовгого активного використання. Також ми розповідали, машини яких кольорів не варто купувати з-за кордону.