Зарядити телефон можна й без електрики: практичні лайфхаки (відео)

Читать на русском
Автор
Як обійтись без розетки Новина оновлена 26 серпня 2024, 14:27
Як обійтись без розетки. Фото Telegraf

Лайфхаки допоможуть залишатися на зв’язку навіть у найекстремальніших умовах

Після одного з наймасовіших обстрілів українцям знову доводиться сидіти без світла, або підлаштовуватись під графіки відключень. Кожен може опинитися у ситуації, коли заряд на телефоні закінчиться. У такому разі можна скористатися послугами найближчого "Пункту незламності" або зарядити смартфон альтернативними методами.

"Телеграф" ділиться кількома лайфхаками, які допоможуть зарядити смартфон, коли немає доступу до розетки.

Основні способи заряджання телефону без електрики

Портативні зарядні пристрої (Power Bank)

Один із найпростіших та найефективніших способів — це використання повербанку. Ці пристрої легко переносяться і можуть заряджати ваш телефон кілька разів. Сучасні повербанки мають різну ємність, і що більше ця ємність, то більше разів ви зможете зарядити телефон. Але для цього сам Power bank має бути заздалегідь зарядженим. Тому рекомендується постійно стежити за його станом.

Автомобільний акумулятор

Якщо у вас є автомобіль, можна зарядити телефон від акумулятора. Сучасні авто мають роз’єм USB або прикурювачі, які можна використовувати за допомогою автомобільного зарядного пристрою. Це зручний спосіб, особливо якщо ви знаходитесь далеко від дому.

Портативні зарядні станції

За наявності такого пристрою можна легко зарядити телефон. Недолік станції, як і повербанки, полягає в тому, що вона повинна бути попередньо заряджена.

Сонячні зарядні пристрої

Якщо ви знаходитесь за містом і на вулиці стоїть сонячна погода, можна використовувати сонячну зарядку. Ці пристрої перетворюють сонячну енергію на електрику, яку можна використовувати для заряджання телефону.

Батарейки

У надзвичайних ситуаціях можна використовувати звичайні батареї (наприклад, AA або AAA) та спеціальні пристрої, які дозволяють перетворити їхній заряд на зарядний пристрій для телефону. Для цього потрібно спеціальний адаптер, який підключає батарейки до телефону.

Як користуватись цим способом наочно показав блогер @Vov4ikZavina в YouTube.

Заряджання телефону без електрики може здатися складним завданням, але з правильними інструментами та підходами це стає цілком можливим. Пам’ятайте, що в умовах відсутності електрики завжди важливо заощаджувати заряд батареї та використовувати його лише для найважливіших цілей.

Раніше "Телеграф" докладно розповідав, як заощаджувати заряд на телефоні. Ці способи підходять для Android та iPhone.