Акумулятор смартфона швидко сідає: як перевірити його стан

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 серпня 2024, 07:47

В телефоні є певні методи діагностики

Проблема з тим, що телефон потребує частої зарядки може бути не у тих програмах чи функціях, які ви використовуєте. Проблема може бути у стані батареї.

Смартфони з ОС Android здебільшого дають можливість перевірити стан та справність батареї, зазначає портал Androidpolice. Зробити це можна в налаштуваннях.

Для перевірки стану батареї в "Налаштуваннях":

  1. Відкрийте програму Налаштування на телефоні.
  2. Виберіть Акумулятор. Або знайдіть Акумулятор у рядку пошуку. В цьому розділі можна побачити скільки часу роботи лишилось, запустити енергозбереження, налаштувати режим заряджання, щоб продовжити термін роботи батареї, побачити, які програми споживають заряд.
  3. Якщо з акумулятором виникли проблеми, запустіть тести за допомогою опції "Діагностика акумулятора".

Якщо у вашому телефоні опцій самодіагностики немає, автори рекомендацій також зазначають, що власники можуть перевірити більше даних завдяки спеціальним програмам. Для телефона Samsung це Samsung Members. Для інших телефонів використовуйте є AccuBattery, Battery Guru або CPU-Z. Вони пропонують вичерпну інформацію про батарею, зокрема ємність, температуру та деталі використання.

Раніше "Телеграф" розповідав про основні способи заряду телефона без електроенергії. Варто потурбуватися про це заздалегідь.