Секрети довговічності повербанку: 5 актуальних порад на час відключення світла

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 вересня 2024, 09:04

Прості звички вбережуть від проблем

Через регулярні відключення світла повербанки стали необхідністю для українців. Щоб вони служили довго і були справними, необхідно дотримуватись кількох правил.

"Телеграф" розповідає, як подовжити термін служби зовнішнього накопичувача. Є кілька важливих моментів.

1. Регулярне використання. Не можна надовго залишати повербанк у бездіяльності. Навіть якщо потреби в ньому немає, хоча б раз на місяць потрібно провести повний цикл розрядки та зарядки.

2. Правильне зберігання. Зовнішній накопичувач потрібно зберігати у сухому прохолодному місці. Він повинен бути захищений від прямих сонячних променів та пилу.

3. Дотримання температурного режиму. Екстремальні температури шкодять повербанку. Негативно позначаються на ньому й спека й надмірний холод. Оптимальний діапазон температур для зберігання та використання пристрою – від 10 до 25 градусів тепла.

4. Оптимальний рівень заряду. Не варто занадто сильно розряджати повербанк, й перезаряджати його. Як і з телефоном, оптимально тримати рівень заряду в межах 20% - 80%. Це продовжить термін служби пристрою.

5. Обережне використання швидких зарядних пристроїв. Попри очевидні переваги швидкісних зарядних пристроїв, прискорений процес зарядки нерідко супроводжується значним нагріванням батареї повербанка, що може не тільки скоротити його "життя", а й призвести до негайної поломки. По можливості краще використовувати звичайні зарядні пристрої. У разі використання швидкої зарядки потрібно уважно стежити, щоб зовнішній накопичувач не перегрівався.

Раніше "Телеграф" розповідав, як змусити смартфон удвічі довше працювати на одному заряді. Діючі лайфхаки допоможуть, коли немає світла.