Багато хто робить це занадто часто: коли потрібно прати одяг

Читать на русском
Автор
На пранні можна заощадити
На пранні можна заощадити. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ці речі не потребують частого прання

Турбота про гігієну та про чистоту речей є пріоритетом для багатьох. Але в прагненні абсолютної чистоти деякий одяг виявляється в пральній машині занадто часто. Це не лише скорочує термін служби наших речей, а й негативно впливає на довкілля.

Насправді багато предметів можна прати рідше, ніж ми звикли. Це дозволяє економити та подовше зберігати первинний вигляд речей.

Які речі можна прати рідко

Деякі речі можна використовувати без прання значно довше, якщо правильно доглядати їх. До таких предметів одягу належать джинси, светри, куртки, бюстгальтери, зазначає Utopia.

  • Джинсова тканина міцна та стійка до забруднень. Джинси можна прати раз на 5–10 носок, а іноді й рідше, якщо вони не піддавалися серйозним забрудненням. Часте прання погіршує колір та структуру тканини. Замість прання можна провітрювати джинси на свіжому повітрі.
  • Піджаки та куртки. Ці предмети одягу не носять на голе тіло, тому їх можна прати рідше. Піджаки варто здавати в хімчистку після 5-7 вдягань, а куртки — у міру потреби, якщо на них з’явилися плями або запахи.
  • Вовняні або бавовняні светри також не вимагають частого прання. Їх можна носити 5-6 разів, перш ніж відправити у прання. Це допомагає уникнути деформації та скочування тканини.
  • Бюстгальтер можна прати після 3-4 вдягань, якщо не носити один і той же щодня. Вони вбирають порівняно мало поту і тому не так швидко забруднюються і набувають неприємного запаху.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зменшити джинси у поясі. Для цього не знадобиться ремінь чи швейна машинка.