Контейнери для їжі будуть як нові: експертка назвала безкоштовний засіб для очищення проблемного посуду

Читати російською
Автор

Як відбілити контейнери для їжі силою сонця

Прості лайфхаки можуть значно полегшити вам прибирання. Ми розповідали, як зберегти руки цілими під час прибирання. Тепер розповімо, що робити, якщо вам набридли жовті плями на пластикових контейнерах для їжі.

Ці плями на пластику з’являються з часом та дуже важко піддаються видаленню. На щастя, є простий і ефективний спосіб відбілити їх без використання агресивних хімікатів – сила сонця. Про це для realsimple розповіла Донна Смоллін Купер, експертка з прибирання.

Як сонце допоможе вам відмити контейнери?

Сонячне світло має природні відбілюючі властивості. Воно допомагає розкласти органічні речовини, які викликають пожовтіння пластику, і повернути контейнерам їх первозданний вигляд.

Як це працює?

Спочатку ретельно вимийте контейнери з використанням миючого засобу та теплої води. Це допоможе видалити залишки їжі та жиру. Розкладіть чисті контейнери на чистому рушнику або решітці на відкритому сонці. Переконайтеся, що вони не будуть затінені.

ШІ / Лайфхак для чистих контейнерів /Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Залиште контейнери на сонці на 8-10 годин. За цей час сонячні промені встигнуть попрацювати над відбілюванням пластику. Після закінчення часу промийте контейнери ще раз чистою водою і дайте їм повністю висохнути.

Використання сонячного світла – це природний і безпечний спосіб очищення. Ви зможете легко і ефективно відбілити свої контейнери для їжі та продовжити їх термін служби. Також ми розповідали, як часто потрібно прати джинси.