Не робіть це зі своїм телефоном: п'ять правил зарядки, про які ви могли не знати

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 08 вересня 2024, 07:15
Телефон. Фото pinterest.com

Прості правила допоможуть зберегти життя батареї якнайдовше

Акумулятор смартфона є його важливим компонентом, який забезпечує роботу гаджета. Однак неправильне заряджання пристрою може знизити термін служби батареї.

Є п'ять простих правил, дотримання яких дозволить цього уникнути. Правильний процес заряджання пристрою допоможе продовжити термін служби телефону.

Телефон не варто заряджати до 100%. Золоте правило — ставити на зарядку при 20% і знімати, коли рівень заряду досягне 80-90%. Тому не рекомендується залишати телефон на зарядці на ніч.

Крім того, подбайте про те, щоб у вас була оригінальна зарядка. Використання дешевих аналогів може негативно вплинути на батарею.

Не слід використовувати телефон, коли він стоїть на зарядці, а тим більше грати в ігри або користуватися програмами. Це призводить до перегріву батареї. Через це вона починає втрачати місткість, а далі телефон може почати швидко сідати навіть за повної зарядки.

Не заряджайте пристрій під прямим сонячним промінням. Це може також призводить до перегріву і може бути небезпечним.

А якщо ви тільки повернулися з морозу і помітили, що телефон розрядився, не поспішайте ставити його одразу на зарядку. Йому потрібно дати нагрітися до кімнатної температури й лише тоді починати заряджати. Інакше це може негативно вплинути на батарею.

Раніше "Телеграф" також розповідав про те, як змусити смартфон працювати удвічі довше. Є дієві лайфхаки, які допоможуть вам залишатись на зв'язку, навіть коли немає світла.