Ця звичка небезпечна: правило зарядки телефону, про яке багато хто не знає

Читать на русском
Автор
1309
Pixabay Новина оновлена 14 серпня 2024, 09:11

Це просте правило продовжить термін служби телефону

Неправильний процес заряджання телефону може значно зашкодити батареї. Тому слід дотримуватися деяких правил. Одне з них обов’язково знімати чохол перед тим, як поставити смартфон на зарядку.

Насправді це вкрай важливий момент, оскільки в чохлі телефон може сильно перегріватися, що позначається на батареї і в цілому роботі пристрою. Про це пише Mediarun Search.

Зазначається, що сучасні смартфони розраховані на роботу у певному діапазоні температур, зазвичай від 0 до 35 градусів, іноді у певних ситуаціях це може становити близько 40 градусів за Цельсієм. Однак якщо буде перевищення цих температур, це може призвести до погіршення роботи самого пристрою через перегрівання.

При зарядці внутрішні компоненти потребують належної вентиляції, а чохол є бар’єром для розсіювання тепла. Чохли зберігають виділене тепло і можуть суттєво підняти внутрішню температуру пристрою, досягаючи або навіть перевищуючи позначку 40 градусів Цельсія.

Крім того, тривала дія високих температур може призвести до більш серйозних проблем — здуття або навіть загоряння акумулятора.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чи небезпечно заряджати телефон від ноутбука насправді чи це просто міф.