Ніколи цього не робіть: 3 критичні помилки під час зарядки телефона

Читать на русском
Автор
948
Телефон Новина оновлена 15 липня 2024, 09:34
Телефон. Фото Freepik

Ці дії повільно "вбивають" смартфон

Користування сучасними смартфонами вимагає від людей неабияких знань та терпіння, аби не пришвидшувати "смерть" гаджета. Особливо це стосується зарядки телефона, адже є ситуації, коли це категорично не можна робити.

"Телеграф" розповість вам про 3 ситуації, в яких не слід заряджати телефон, аби він працював довше.

Спека

Якщо у приміщення дуже спекотно, або багато сонячних променів, які перегрівають його, то заряджати тут телефон не можна. Адже коли він приєднаний до мережі, акумулятор гріється, а в умовах спекотного приміщення це матиме руйнівні наслідки. Краще заряджати смартфон у прохолодній чи помірно теплій кімнаті, уникаючих прямих сонячних променів.

Активність програм

Не можна користуватись смартфоном, коли він на зарядці, тобто заходити в різні застосунки. Адже зарядний пристрій не може збільшувати рівень заряду без підвищення температури батареї. Якщо в цей момент ви будете користуватися телефоном, то він нагріється ще сильніше, а це зрештою призведе до поломки гаджета.

Відсутність оригінальної зарядки

Телефон завжди треба заряджати тільки оригінальними блочком та шнуром, адже аналоги можуть зіпсувати і батарею, і телефон в цілому. Більшість з них може окислюватися, піддаючи ризику мікросхеми всередині пристрою. У цьому питанні краще трохи більше витратити грошей на якісну зарядку, ніж пізніше в рази вишу суму на нову батарею чи телефон.

Раніше "Телеграф" писав, як уникнути перегріву телефону та що робити, коли він в таких ситуаціях вимикається.