Як змусити телефон працювати швидше: 7 дієвих порад

Читать на русском
Автор
549
Смартфон має безліч функцій Новина оновлена 13 липня 2024, 09:04
Смартфон має безліч функцій. Фото Freepik

Телефону заважають деякі процеси та накопичені файли

Перегрів, надмірна заповненість пам’яті і не тільки. Ці речі приводять до гальмування роботи телефона.

Щоб ваш смартфон на Android працював швидше, можна змінити кілька налаштувань та використовувати певні правила. Це допоможе не тільки пришвидшити роботу смартфона, а й зберегти заряд батареї.

Вимкніть або видаліть програми, які не використовуються. Для цього перейдіть до Налаштування > Програми > Установлені програми або зробіть це через Google Play.

Зробіть мінімалістичний головний екран. Видаліть непотрібні віджети та живі шпалери, а темне зображення на екрані допоможе менше витрачати енергії.

Вимкніть голосового помічника. Вимкніть голосову активацію "Hey Google" у налаштуваннях Google.

Оновіть програмне забезпечення. Перейдіть до Налаштування > Система > Оновлення ПЗ і за потреби встановіть оновлення.

Очистіть кеш і видаліть старі чати/медіа. Регулярно очищайте кеш-файли програм та видаляйте вже непотрібні картини, відео та фото з телефона.

Використовуйте Lite-версії додатків. В багатьох програм є офіційні полегшені версії, як-от Facebook Lite, Twitter Lite тощо.

Вимкніть використання фонових дані для програм. Перейдіть у Налаштування > Мережа та Інтернет > Інтернет > Використання даних програмами.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як уникнути перегріву телефона. Через надмірне виділення тепла гаджет може самовільно вимикатися або згортати програми.