Телефон гальмує: очистіть пам'ять гаджета за три кроки

Читать на русском
Автор
2438
В телефоні можуть накопичуватися зайві програми та файли
В телефоні можуть накопичуватися зайві програми та файли. Фото Canva

Потрібно слідкувати за рівнем заповненості пам'яті телефона

Смартфон може працювати погано через декілька причин. Одна з них перегрів телефона, що дуже часто відбувається саме в літній період. Цим проблеми зі смартфоном не обмежуються. Якщо на вашому телефоні місця для зберігання не вистачає, то програми самовільно вимикатимуться, а всі інші процеси в смартфоні будуть дуже повільними.

Якщо місця критично не вистачає, смартфон буде нагадувати вам про це. Для того, щоб подивитися скільки все ж таки пам'яті залишилось на вашому смартфоні, потрібно перейти в "Налаштування" в розділ "Пам'ять" > "Внутрішня пам'ять". Інформація звідси показує, скільки пам'яті є на вашому пристрої, яка її частина зайнята програмами, фотографіями чи музикою.

Якщо на вашому смартфоні пам'яті недостатньо і є програми, яких можна позбутися без особливого впливу, варто їх видалити. При цьому чіпати системні програми не потрібно. Програми які не використовуються можна видалити через Play Store.

Не забувайте, що частину місця на вашому смартфоні займає кеш програм — тимчасові файли. Зайшовши у "Налаштування" > "Програми та сповіщення" > "Інформація про програму" > "Використання пам’яті" можна знайти меню "Очистити кеш". Це видалить кешовані файли програми та звільніть місце. Якщо у вас не була налаштована регулярно очистка кешу, вивільнене місце може бути вельми суттєвим.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна потурбуватися про акумулятор свого смартфона. Окрім способів радикальної економії є звички, які можуть продовжувати термін служби батареї.