Зробіть це і телефон більше не буде "зависати"

Читать на русском
Автор
1258
Чому телефон глючить - причини, способи розв'язання проблеми Новина оновлена 11 липня 2024, 18:09
Чому телефон глючить - причини, способи розв'язання проблеми. Фото Canva

Кілька простих порад допоможуть прискорити роботу гаджета

Сучасна людина проводить у телефоні мінімум кілька годин у день. Відповідно, потрібно, щоб гаджет працював швидко і якісно. Але іноді трапляються збої, які дуже дратують.

Пристрій може глючити абсолютно з різних причин, оскільки зменшується його продуктивність. Єдиний шлях — пробувати різні методи, щоб зрозуміти у чому полягає проблема. "Телеграф" зібрав кілька найдієвіших методів, які стануть вам у нагоді.

Чищення кешу

Найпростіше — спробувати позбутися тимчасових файлів застосунків. Зазвичай вони займають багато місця у памʼяті, тому уповільнюють роботу пристрою. Це легко можна зробити в налаштуваннях.

Запустити оновлення

Стежте за тим, щоб на телефоні вчасно були активовані оновлення як для програм, так і для самого пристрою. На Android це можна зробити у "Налаштуваннях", а на iPhone — у "Параметрах". Важливо, щоб телефон був підключений до інтернету в цей моменту.

Видалення програм

Якщо на вашому пристрої є велика кількість різних застосунків, це також може уповільнювати його роботу. Уважно перегляньте список програм і очистіть ті, якими не користуєтесь. Також можна обмежити роботу застосунків у фоновому режимі. Для цього треба обрати розділ "Акумулятор", опцію "Програми в режимі глибокого сну".

Вимкніть анімацію

Будь-які "живі" шпалери, анімація та віджети змушують телефон працювати повільніше. Просто натисніть на потрібну опцію та зʼявиться можливість прибрати її.

Раніше "Телеграф" писав, що робити з телефоном, якщо він швидко перегрівається. Рішення є.