Хоч у морозилку клади: що робити з телефоном, якщо він швидко перегрівається

Читать на русском
Автор
Як діяти, якщо ваш смартфон швидко перегрівається Новина оновлена 11 липня 2024, 16:31
Як діяти, якщо ваш смартфон швидко перегрівається. Фото Canva

Є метод охолодження, яким користуватися точно не варто

Смартфони часто стають жертвами високих температур, які призводять до швидкого перегріву та недостатньої продуктивності гаджета. Багато користувачів скаржаться на цю проблему, особливо в спекотні дні, коли телефони можуть стати гарячими в руках навіть при звичайному використанні.

У матеріалі USA today розповіли, що робити з телефоном, якщо батарея починає швидко нагріватися. Варто прислухатися до цих рекомендацій.

Як можна охолодити смартфон під час перегріву

В першу чергу, якщо ви помітили, що батарея вашого смартфона почала сильно нагріватися, перестаньте використовувати його. Покладіть його у прохолодне місце, щоб на нього не потрапляло сонце. Ще в таких ситуаціях необхідно зняти чохол, щоб гаджет "дихав".

Наступний крок — зменште яскравість дисплея та вимкніть програми, які працюють у фоновому режимі. Найкраще перевести гаджет на "режим літака", щоб багато функцій були обмежені й він зміг швидше охолонути.

Що робити в жодному разі не можна, так його класти смартфон у морозилку. На перший погляд, це може здатися дуже привабливим, але такий спосіб лише нашкодить вашому мобільному пристрою. Сильні перепади температури можуть пошкодити його внутрішні компоненти.

Занурювати телефон у воду також не можна, навіть якщо він водонепроникний. Не варто ризикувати, оскільки це тендітна техніка і з нею треба поводитися дбайливо.

Найкраще вимкнути смартфон і забути про нього на 20-30 хвилин, щоб він зміг охолонути й повністю відновитися. У спеку, щоб уникнути перегріву, постарайтеся мінімально використати свій гаджет.

Нагадаємо, раніше"Телеграф" писав про те, що є способи економії заряду на мобільному телефоні на випадок відключення світла. Про деякі з них багато хто міг не знати.