Тільки не використовуйте рис: як врятувати смартфон, який впав у воду

Читать на русском
Автор
629
Що робити, якщо смартфон упав у воду Новина оновлена 10 липня 2024, 17:45
Що робити, якщо смартфон упав у воду. Фото Freepik

Діяти потрібно швидко та правильно

Смартфон — це невід’ємна частина нашого життя, і поводитися з ним потрібно дбайливо. Однак навіть найобережніші користувачі не застраховані від несподіваних ситуацій, коли їхній гаджет випадково падає у воду.

У матеріалі Goodhousekeeping розповіли, що у таких випадках важливо знати та як правильно діяти. Ці поради допоможуть врятувати пристрій та мінімізувати можливі пошкодження.

Що робити, якщо смартфон упав у воду

Негайно вимкніть телефон

У таких ситуаціях точно не можна панікувати, тому просто дістаньте свій смартфон із води та вимкніть його. Це допоможе уникнути пошкоджень внутрішніх компонентів. Це найважливіший і перший крок, який потрібно здійснити.

Дістаньте SIM-картки та картку пам’яті

Після того, як ви вимкнули телефон, дістаньте його з чохла, вийміть картку пам’яті, SIM-картки. Видалення всіх елементів, що знімаються, дозволяє воді швидше випаровуватися з телефону, прискорюючи процес сушіння і знижуючи ризик корозії. Візьміть серветку й обережно протріть всі роз’єми.

Просушіть свій смартфон

Експерти не рекомендують використовувати рис, який свого часу був вельми розрекламованим способом, тому що він не здатний повністю витягнути вологу з усіх частин телефону. Також дрібні частинки рису можуть потрапити в порти та роз’єми телефону, що може викликати додаткові проблеми та ускладнити подальший ремонт.

Найкраще залишити свій гаджет перед вентилятором, що продуває прохолодне повітря. Але не використовуйте фен, тому що є ризик пошкодити компоненти пристрою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях у будинку та квартирі в жодному разі не можна заряджати мобільний телефон.