Смартфон перестане швидко розряджатися, якщо змінити ці налаштування

Читать на русском
Автор
Як збільшити час роботи смартфона Новина оновлена 10 вересня 2024, 23:09
Як збільшити час роботи смартфона. Фото Freepik

Ці налаштування доступні на будь-якому пристрої Android

Смартфон може швидко втрачати заряд з багатьох причин, і серед них особливу увагу варто приділити певним налаштуванням, які суттєво впливають на рівень батареї. Розуміння та коригування цих факторів може значно продовжити час роботи пристрою та покращити його продуктивність.

У матеріалі ZDNE розповіли про прості налаштування, які потрібно змінити на гаджеті, щоб збільшити час його роботи. Ці функції доступні на будь-якому смартфоні Android.

Вимкнення дисплея

Відключення дисплея або зменшення часу його автоматичного увімкнення значно збільшує час роботи смартфона. Коли екран вимкнено, він не споживає енергії, що дозволяє заощадити заряд батареї. Регулярне вимкнення дисплея, коли він не використовується, допомагає зменшити навантаження на акумулятор.

Адаптивний режим батареї

Ця функція допомагає продовжити час роботи смартфона, оптимізуючи споживання енергії залежно від використання пристрою. Цей режим автоматично регулює налаштування та обмежує фонову активність програм, щоб мінімізувати витрати енергії.

Перехід на темний режим

У темному режимі екран відображає менше світлих пікселів, що знижує навантаження на світлодіоди та зменшує витрати енергії. Особливо помітне покращення в автономності можна відчути на AMOLED-екранних пристроях, де кожен піксель випромінює світло незалежно від інших, і чорний колір фактично відключає підсвічування окремих пікселів.

Регулювання яскравості

Зменшення яскравості знижує споживання енергії дисплеєм, оскільки яскравий екран вимагає більше енергії для підсвічування. Використання автоматичного регулювання яскравості, яке адаптується до умов освітлення, також допомагає оптимізувати споживання батареї, підтримуючи комфортний рівень яскравості, одночасно заощаджуючи заряд.

Відключення звуків клавіатури та вібрацій

Вимкнення цього налаштування може допомогти збільшити час роботи смартфона, оскільки ці функції споживають додаткову енергію. Звукові ефекти та вібрації під час введення тексту вимагають використання динаміків та вібромоторів, що призводить до додаткового навантаження на акумулятор.

Раніше "Телеграф" також розповідав про те, як змусити смартфон працювати вдвічі довше. Є ефективні лайфхаки, які допоможуть вам залишатися на зв’язку навіть якщо немає світла.