Підготуйтеся до опалювального сезону: не всі знають, що це обов’язково зробити з батареями

Читати російською
Автор

Розповідаємо, як очистити радіатор восени

Здається, тільки вчора було літо, а вже неминуче наближається опалювальний сезон. Перед його настанням важливо провести одну процедуру з радіаторами – очистити їх. Це ключова процедура, яка допоможе не лише підтримувати чистоту, а й краще розподіляти тепло у кімнаті.

"Телеграф" пропонує дізнатися, як швидко очистити радіатори.

Навіщо чистити батареї

Багато хто з нас забуває про систематичне чищення радіаторів. Але ретельне очищення радіатора має стати обов’язковою процедурою на початку та наприкінці опалювального сезону.

Пил і бруд, що накопичуються на радіаторах, знижують їх теплопровідність. Брудний радіатор віддає менше тепла в приміщення, що призводить до нерівномірного та недостатнього прогріву кімнати. Очищення дозволяє радіатору краще розподіляти тепло.

Очищення радіатора допоможе зменшити витрати на опалення. Адже брудний радіатор потребує більше часу та енергії для нагрівання приміщення до потрібної температури.

До того ж пил і бруд можуть негативно впливати на покриття і структуру радіаторів, що з часом призводить до їх корозії та зносу. Регулярне очищення допомагає підтримувати їх у хорошому стані.

А ще завдяки цій процедурі протягом кількох днів після включення центрального опалення не буде неприємного запаху горілого бруду.

Як швидко почистити радіатори

Є простий спосіб, який допоможе вам у найкоротші терміни очистити кожен радіатор у вашому будинку. Просто змішайте пральний порошок із водою. Поставте миску під радіатор, потім залийте через радіатор приготовлену рідину. Таким чином швидко змиються всі забруднення та пил.

Для чищення радіатора зсередини вам може знадобитися фен. Щоб швидко позбутися від бруду, що скупчився в щілинах, просто направте струмінь повітря з фена. Не забудьте покласти що-небудь під радіатор для збору пилу.

Напередодні опалювального сезону радіатор необхідно очистити /Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як видалити з радіатора бруд, що в’ївся

Якщо на радіаторі залишилися плями, спробуйте позбутися їх за допомогою пасти з харчової соди (соду змішати з невеликою кількістю води до стану пасти). Просто нанесіть її на забруднені ділянки та залиште на кілька хвилин, потім протріть вологою ганчіркою. Для очищення радіатора також можна використовувати суміш теплої води та засоби для миття посуду або суміш оцту та води (пропорції 1:1).

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити будинок до зими. Ці лайфхаки допоможуть переживати холод комфортно.