Не знищуйте свій телефон, аби він не розряджався так швидко: названо сім причин, чому так

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 вересня 2024, 06:43

Дізнавайтесь причини поломки вашого телефона разом з "Телеграфом"

Рано чи пізно наші смартфони починають швидко втрачати заряд. На це впливає декілька факторів, яких саме?.

"Телеграф" розповість про найпоширеніші джерела проблем та шляхи їх вирішення.

Насправді винуватців може бути багато, але загалом вони діляться на дві категорії: енергоємні звички та налаштування, що виснажують ресурси. Розгляньмо найпоширеніші причини швидкого розряджання акумулятора.

  • Несправний акумулятор. Акумулятори не вічні. Якщо вашому телефону вже кілька років, і ви спробували всі інші рішення, винуватцем може бути зношений акумулятор.
  • Активність застосунків. Деякі програми за своєю суттю є просто пожирачами заряду акумулятора. Застосунки для соціальних мереж постійно оновлюються, тоді як сервіси та ігри, що базуються на визначенні місцезнаходження, можуть потребувати колосальних ресурсів.
  • Навіть нешкідливі, на перший погляд, програми можуть розряджати ваш акумулятор, якщо вони працюють у фоновому режимі без контролю.
  • Налаштування дисплея. Дисплей вашого телефону є одним з основних джерел розряду акумулятора. Якщо ви перейдете в розділ налаштувань "Батарея", то зможете переглянути перелік найбільших споживачів енергії серед застосунків та апаратних елементів смартфона і саме екран буде майже завжди на першому місці.
  • Високі налаштування яскравості та такі функції, як автоповорот, можуть значно скоротити час роботи.
  • Функції підключення. Постійно увімкнені Wi-Fi, Bluetooth і GPS можуть непомітно розряджати батарею. Ці функції корисні, але їх слід вимикати, коли вони не використовуються ними.
  • Застаріле програмне забезпечення. Старіші версії застосунків можуть бути не оптимізовані для ефективного використання акумулятора. Оновлення операційної системи телефону і окремих програм може значно збільшити час роботи акумулятора.

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти заряд батареї смартфона в холодну пору