Допоможе при сильних морозах: лайфхак, як зберегти заряд батареї смартфону в холодну пору

Читать на русском
Автор
Телефон, зима Новина оновлена 11 вересня 2024, 08:53
Телефон, зима. Фото Колаж "Телеграф"

Телефони з РК-дисплеєм більш чутливі до холоду

У холодну пору року деякі смартфони вимикаються навіть при повному заряді акумулятора. Тому виникає питання у чому причина і як це виправити?

"Телеграф" розповість, як зберегти заряд батареї смартфона при холодній погоді. Варто зазначити, що оптимальна температура для смартфона залежить від виробника.

При невеликому морозі до -10 градусів за Цельсієм у гаджетів, в першу чергу страждає плавність роботи, і швидко розряджається акумулятор. Але якщо позначка термометра опуститься нижче зазначеної цифри, смартфон може вимкнутися до тих пір, поки його не повернути в "тепло".

Якщо температура занадто висока або занадто низька, електрохімічний процес в акумуляторі сповільнюється, бо рідина стає більш густою. Тому іони рухаються між катодами та анодами повільніше. Це збільшує рівень внутрішньої напруги. Якщо смартфону потрібно багато енергії акумулятора, то напруга падає, а це може призвести до швидкої втрати заряду. Тому для забезпечення власного збереження смартфони на морозі вимикаються.

Повна розрядка батареї є найпоширенішою проблемою, з якою стикається телефон на холоді. При тривалому перебуванні при низьких температурах можна повністю вбити акумулятор смартфона.

Телефони з РК-дисплеєм більш чутливі до холоду, ніж їх колеги з AMOLED-екранами. Насамперед ви можете зіткнутися з відстроченою реакцією сенсора, змазуванням ореолів тексту або зображень.

Із-за низьких температур всі деталі телефону стають більш крихкими та завдати йому шкоди стає простіше. Крім фізичних ушкоджень може статися спонтанне осипання екрана.

Конденсат може утворитися всередині смартфону при різкій зміні температури, наприклад, зайшовши з холоду в тепле приміщення. Це може викликати внутрішні пошкодження.

Як зберегти смартфон

  • Тримайте телефон в кишені, щоб він міг грітися від внутрішнього тепла тіла;
  • Телефон також можна зберігати в сумці, гаманці;
  • Можна вдягти спеціальні рукавички при роботі з телефоном на холоді;
  • Не варто залишати смартфон в холодному автомобілі на довгий період;
  • При падінні гаджета в сніг необхідно на холоді обтрусити його, не допускаючи появи води всередині смартфону;
  • Для уникнення падіння і розряду на холоді можна використовувати навушники або Bluetooth-гарнітуру.

Раніше "Телеграф" писав, що таке NFC на телефоні та як його використовувати.